dinsdag, augustus 02, 2005

Beachparty - Om nooit te vergeten

Vandaag een verslag over mijn eigen ondervindingen. Allereerst wil ik kwijt dat de beach party zelf perfect georganiseerd was, met goede muziek en prachtig decor. Enkel de Security viel enorm hard tegen, veel te mens-onvriendelijk, hoewel ik ze niet allemaal over dezelfde kam wil scheren. Met sommigen security-agenten viel wel te praten. Klik op Reacties om mijn volledige verhaal te lezen.

5 opmerkingen:

Paapreporter zei

De avond was voor mij rond 21u15 echt goed begonnen. Tot ongeveer 3 uur, wanneer ik (Paapreporter) geboeid op de achterbank van een politiebusje belandde.

Ongeveer half drie: de muziek op de fuif werd stil gezet (onverwacht moet ik zeggen, ik had liever gehad dat het einduur afgeroepen werd, want met onze groep hadden wij nog een heleboel drankbonnetjes over) Niet gelaten, ware het niet dat ik enorm hard moest plassen. Maar de security had ondertussen reeds het gedeelte achter de fuiftent afgesloten, waar toch niet per toeval de wc's lagen (nog een kleine opmerking voor de organisatie: Sluit NOOIT het gedeelte van de toiletten eerst af, want tientallen mensen hebben het de buitenwippers serieus lastig gemaakt omdat zij absoluut hun behoefte moesten doen. En het wc-gedeelte afsluiten geeft nogmaals meer aanleiding tot wildplassen, waar onze buren ZEKER NIET tevreden mee zouden zijn.)
Net zoals zovelen, was ik dus in discussie met een security-agent (hoewel ik liever het woordje 'buitenwipper' gebruik omdat dit hun naam waardig zou maken) en één van zijn collega's moet het gezaag van iedereen kotsbeu geweest zijn, want hij kwam gewoon recht op mij afgelopen en pitste mijn (volle) pint in mijn hand kapot!!!! Haha, waar trekt da nu op!!! Enfin, diezelfde buitenwipper draaide zich daarop gewoon om en ging naar een volgende 'slachtoffer'. Ik dus verbaasd en op mijn tenen getrapt, ben toen gewoon naar de toog gegaan om mij een nieuwe pint te halen. Maar aan de toog mocht geen drank meer geschonken worden. U voelt het dus al aankomen!!!.... Paapreporter terug naar die buitenwipper om te klagen, waarbij deze hem gewoon bij de arm pakte en buiten zette. Paapreporter laat zich niet zomaar doen (jaja, ik weet het, slechte eigenschap) en wil, na losgelaten te zijn door de buitenwipper die terug naar binnen ging, zelf ook terug naar binnen waarbij de weg mij versperd werd door drie 'burgers'. Ik citeer:
Burgers: Nee, u mag niet naar binnen
Ik: Ik wil gewoon met die buitenwipper gaan praten
Burgers: Nee meneer, u mag niet meer naar binnen
Ik: Ma laat mij gewoon even naar binnen gaan
Burgers: Nee meneer, wij zijn van de politie. U mag niet meer naar binnen
Ik: Maar ik wil enkel terug naar binnen gaan, ik moet (ouch, slechte woordkeuze :O) met die buitenwipper praten
Daarmee komt er een vierde agent (in burger) achter die drie uit en duwt mij van de ingang weg. Bij zijn tweede duw (ik stond al tegen de nadarhekken) val ik met hek (het waren twee hekken tegen mekaar) en al tegen de grond, een seconde later gevolgd door de politieagent. Drie seconden later liggen er vier agenten bovenop mij en weer een paar seconden later begeleiden deze mij geboeid naar de combi. Daar heb ik in de combi moeten wachten tot ongeveer iedereen van de fuif verdwenen was, waarna ze mij (nog steeds geboeid :/ ) naar het politiekantoor in Genk brachten. Na verhoor (iedereen die het verhoorblad wil inkijken, stuurt mij maar een mailtje op paapreporter@tvpapendaal.tk) mocht ik dan naar huis...

Pfiew, wat een avond!!!

Paapreporter zei

Mijn gedachten twee dagen na het gebeuren:

Persoonlijk leg ik de schuld van mijn rit naar Genk in de eerste plaats bij de 'security' omdat deze zo onvriendelijk was (wie pitst er nu een pint kapot??) hoewel ik niet alle personen van de security over dezelfde kam wil scheren. Op het moment dat die onbeschofte buitenwipper mijn beker stuk kneep, praatte ik met een andere security-agent die tenminste menselijk reageerde door mij uit te leggen dat ze al een zware avond hadden met vele opstootjes.

Ten tweede begrijp ik de politie niet. Hoe komt het dat ik na nog geen volle minuut al in de boeien geslagen word???? (Houd daarmee rekening dat zij niet weten dat ik het voorval met de buitenwipper aan de hand had)
Hebben zij echt niks beters te doen?

Ten derde wil ik de schuld ook voor een deel bij de organisatie leggen. Zij lieten eerst de toiletten sluiten en zij stopten de muziek en de drankbedeling zonder iedereen op de hoogte te brengen. Wij hadden verdomme nog een hoop drankbonnen ook!!!

Ten vierde moet ik mezelf ook wel een beetje beschuldigen. Als een fuif gedaan is, weet iedereen dat ie normaal naar huis moet gaan. En eens buiten mag er niet meer naar binnen gegaan worden...mijn aandringen heeft mezelf precies de das om gedaan...
MAAR WIE LAAT VERDOMME ZOMAAR ZIJN PINT UIT ZIJN HANDEN KAPOT KNIJPEN!!!!

Mijn conclusie: Als dat met de buitenwipper niet was gebeurd, was er voor de rest ook niets gebeurd.

Indien jullie het niet eens zijn met mij, of ook klachten hebben over belachelijke security en/of politie zou ik het graag van jullie horen.

Natuurlijk mogen positieve dingen ook gezegd worden. De fuif zelf was geweldig! :-)

Anoniem zei

Die lenaertsen toch. Maar de paapreporter heeft dit keer wel gelijk!

Anoniem zei

......eigenlijk was het dit jaar niet anders als andere jaren , na jaarlijkse gewoonte kon ik er dit maal niet bij zijn maar als ik dit weer allemaal hoor dan ben ik blij dat ik er niet was !!!Het kan toch niet dat men onaangekondigd plots de muziek afzet en de mensen hun bonnetjes niet meer kunnen opgebruiken...dit wekt agressie op en geeft een oneerlijk gevoel!!! En dan jaarlijks die politie in burger waar ik ook altijd mee geconfronteerd wordt en die zo inpulsief zijn en paniek zaaien dat ik me afvraag....zijn dat de mensen die orde en tucht moeten creeren in onze maatschappij en altijd de verkeerde mensen moeten viseren en meepakken .....terwijl er toch al heel de avond vechtpartijen waren met vreemden maar deze niet kunnen of durven oppakken....tja Ward...zo zie je maar....een brave belg als jou kan ook gediscremeneerd worden !!! whahahahaha.....

Anoniem zei

Die paapreporter toch? Amaai je hebt wel nogal en avondje meegemaakt daar en dat allemaal voor dat pintje dat stuk gepitst werd... :-) LOL Ik heb al voor minder gevochten hoor! ;-)

Heb ook al van die dingen meegemaakt in Leuven. Wees gerust...

Groetjes!
En blijf de volgende keer uit de problemen hé! :-)

Greetz!
Annel.